La finalul săptămânii trecute, la Brașov a avut loc prima acțiune organizată de Federația Română de Hochei pe Gheață pentru echipa națională U 12.

În lot s-au aflat și șase jucători de la Corona Brașov – Nechita Tudor, Achim Cristian, Kovacs Alpar, Lustiga Cristian, Bologan Matei și Mate Zsolt, selecționer fiind Laszlo Kovacs, antrenor al echipei noastre de U 12A.

„Campionatul Under 12 este cel la care participă cele mai multe echipe, 12, astfel că aria de selecție este una foarte mare. Mai mult, la această categorie există numeroși copii talentați, de viitor. Federația a hotărât astfel să înceapă formarea unei puternice echipe naționale, pentru viitor. A fost primul cantonament dintr-o serie de patru sau cinci, plus o deplasare în Slovacia, la Bratislava, pentru meciuri amicale. Aceasta din urmă va avea loc la vară. Toate aceste acțiuni se fac în pregătirea Campionatului Mondial de U 13, care va avea loc în februarie 2019, în Quebec, Canada”, a spus Laszlo Kovacs, selecționer al naționalei U 12 și sntrenor al echipei Corona U 12A.