Handbalul este unul dintre cele mai atrăgătoare și mai dinamice sporturi.  Copiii regăsesc o plăcere deosebită în practicarea handbalului deoarece este un sport de echipă unde își fac noi prieteni și își consumă energia alergând, sărind și aruncând mingea! Copiii care practică handbal dezvoltă un spirit de echipă deosebit, sunt puternici mental și se dezvoltă armonios din punct de vedere fizic.

Meciurile de handbal au loc între două echipe a 7 jucători (6 jucători de câmp și un portar) și se desfășoară în două reprize de câte 30 de minute, cu pauză. Câștigă echipa care marchează cele mai multe goluri în poarta echipei adverse.


Handbalul este un sport cu o mare tradiție in Brașov. Echipa de handbal feminin Corona Brașov reprezintă unul dintre numele de referință ale handbalului românesc și este succesoarea echipei Rulmentul, înființată pe 13 septembrie 1960, de la care a preluat și palmaresul.

Cristina Neagu, jucătoarea care a câștigat patru titluri de IHF World Player of the Year și două titluri EHF Player of the Year, a evoluat la Rulmentul Brașov între anii 2006 – 2009. În echipa de la poalele Tâmpei au evoluat de-a lungul timpului jucătoare de mare valoare printre care Mariana Târcă, Simona Gogîrlă, Carmen Amariei, Aurelia Brădeanu, Laura Chiper, Alexandrina Barbosa.


VINO LA HANDBAL!
CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ

ANTRENORI HANDBAL FEMININ – INIȚIERE

Marcu Anișoara – 0764 907 209

Ciuciulete Georgiana – 0768 969 475

Viteza, îndemânarea și puterea caracterizează acest sport spectaculos! Echipamentul ca o armură și frumusețea patinoarului, agilitatea jucătorilor și rapiditatea jocului sunt cele care îi atrag pe copii către practicarea hocheiului.

Hocheiul are numeroase beneficii pentru copii, aduse de o activitate fizică susținută și benefică pentru organism și gradul înalt de dezvoltare al agilității mentale, impuse de rapiditatea jocului. Copii dezvoltă rezistență, agilitate, coordonare și abilități motorii. În același timp, dezvoltă un caracter puternic și un spirit de echipă care încurajează încrederea, responsabilitatea și sportivitatea.

Hocheiul a câștigat repede inimile brașovenilor şi echipa de la poalele Tâmpei s-a impus pe scena sportivă naţională. Formația este succesoarea echipei de hochei SCM Brașov, de la care a preluat, de asemenea, palmaresul. Sub titulatura Corona, echipa de hochei are două titluri naționale la activ și reprezentări foarte bune în competiții internaționale.

Brașovenii merg regulat la patinoar pentru a vedea evoluțiile spectaculoase ale Coronei și pasiunea pentru dinamicul sport pe patine se simte la fiecare meci! În plus, din ce în ce mai mulți copii aleg să devină adevărați cavaleri pe patine!

ÎNSCRIE-TE LA HOCHEI!
CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ

ANTRENORI HOCHEI PE GHEAȚĂ – INIȚIERE

  • Voicu Ana – 0730 695 499

Înotul este sport complet, un sport ideal pentru o dezvoltarea fizică și mentală armonioasă pentru copii! Îi ajută pe prichindei să își îmbunătățească rezistența fizică și mobilitatea, îi învață să se bucure de sport și de mișcarea în apă încă de la cele mai fragede vârste. Mulți performeri în alte discipline și-au început cariera sportivă cu practicarea înotului. Apoi, forța, flexibilitatea și coordonarea – calități dobândite prin înot le-au susținut performanța și excelența mai târziu, în alte sporturi! Iar cei care urmează calea performanței în apă vor descoperi un sport captivant, frumos, care îi va recompensa, pe lângă o formă fizică de invidiat, cu o atitudine mentală pozitivă, un psihic puternic și o stimă de sine pe măsură!


De la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, o nouă stea a natației românești, David Popovici, face ca visurile copiilor și tinerilor să prindă forma medaliilor obținute în bazinul de înot.

Iar nume ca Anca Pătrășcoiu, Carmen Bunaciu, Beatrice Câșlaru, Camelia Potec, Diana Mocanu, Răzvan Florea, sau, mai recent, Robert Glință reprezintă școala românească de înot, care ne-a adus o sumedenie de satisfacții, prin medaliile cucerite la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene.

Secția de natație a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov își desfășoară activitatea la Bazinul Olimpic de la Sala Sporturilor din Brașov (B-dul Gării, nr. 21).

TE AȘTEPTĂM LA  BAZINUL OLIMPIC DE LA SALA SPORTURILOR!

ANTRENORI NATAȚIE – INIȚIERE

  • Bogdan Ștefanescu –

Grația, delicatețea și tehnica desăvârșită a alunecării pe gheață au făcut cei mici să fie atrași dintotdeauna către patinajul artistic. Zborul pe patine le dezvoltă flexibilitatea, forța fizică și coordonarea micilor patinatori și îi face să fie încrezători în forțele proprii! În plus, patinajul este o adevărată plăcere și cei mici îl vor îndrăgi încă de la primele lecții.

Ca o curiozitate, patinajul artistic a debutat ca sport olimpic în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra din 1908, cu 16 ani înainte de debutul Jocurilor Olimpice de Iarnă!

În România, patinajul artistic este un sport iubit și a fost reprezentat la cel mai înalt nivel de sportivi ca Gheorghe Chiper, Cornel Gheorghe, Zoltan Kelemen sau Roxana Luca. Ei au alunecat cu grație și tehnică deosebită în numeroase competiții internaționale pentru România și s-au clasat pe locuri bune la Jocurile Olimpice, Campionate Europene și Mondiale.

Apasă pentru detalii...

CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ LA PATINAJ ARTISTIC!

ANTRENOR PATINAJ ARTISITC

Patinajul viteză necesită echilibru, agilitate, viteză și gândire strategică! Este un sport excelent pentru copii, mai ales pentru cei care adoră să alunece pe role sau patine! Patinajul contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă, la echilibru și forță fizică. Dar este excelent și pentru dezvoltarea abilităților cognitive cum ar fi viteza de decizie și gândirea strategică.

Secția de patinaj viteză de la Corona Brașov este condusă de Bogdan Stănescu, antrenorul cu cele mai bune rezultate în această ramură sportivă.

Mihaela Hogaș este cea care a adus României o medalie de bronz la Jocurile Olimpice pentru Tineret în 2016 și medalii de aur, argint și bronz în Cupele Mondiale U23. Cristian Nedelea îi calcă pe urme celei mai rapide patinatoare din România și promite rezultate excelente în competițiile internaționale.

Apasă pentru detalii...

CORONA BRAȘOV ÎȘI DESCHIDE PORȚILE!
PATINAJUL VITEZĂ TE AȘTEAPTĂ!

ANTRENORI INIȚIERE PATINAJ VITEZĂ

Polo pe apă este un sport complex, care îmbină elemente și tehnici din mai multe sporturi: înot, baschet, fotbal, handbal și lupte! În ceea ce privește dezvoltarea fizică, polo pe apă îmbunătățește forța, coordonarea mână-ochi, agilitatea și puterea de decizie. Este un sport atractiv pentru copii deoarece implică joc, întrecere și distracție!

Se presupune că jocul își are originea în Scoția la mijlocul secolului al XIX-lea ca un fel de „rugby pe apă”. De atunci însă s-a dezvoltat și rafinat, ajungând astăzi în formula modernă în care două echipe de câte 7 jucători (dintre care un portar) se înfruntă timp de patru reprize pentru a înscrie cât mai multe jocuri în poarta echipei adverse.

Echipa națională masculină a României la polo pe apă a participat la opt ediții ale Jocurilor Olimpice și la Jocurile Mondiale Universitare, campionate mondiale și europene.

Apasă pentru detalii...

CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ!
ÎNSCRIE-TE LA POLO PE APĂ!

ANTRENORI INIȚIERE POLO PE APĂ

  • Maxim Crisan – 0722 290 195

D’Artagnan, Athos, Porthos și Aramis sau vajnicii cavaleri au înflăcărat dintotdeauna imaginația copiilor! Acum fiecare copil poate deveni un adevărat mușchetar odată ce pășește în fascinanta lume a scrimei! Flexibilitatea, puterea de concentrare, capacitatea mentală, răbdarea și rezistența fizică sunt atribute pe care fiecare copil le va dobândi odată ce va desluși secretele sportului corpului și minții.

În Brașov scrima este un sport cu o tradiție îndelungată, Clubul Sportiv Tractorul fiind o adevărată pepinieră de campioni internaționali care au scris istorie. Numele marilor campioni Mihai Covaliu și Rareș Dumitrescu, Vilmoș Szabo și Reka Lazăr-Szabo sunt legate de acest club și de scrima brașoveană.

Secția de scrimă de la Corona Brașov își propune să continue, în timp, performanțele unuia dintre cele mai medaliate sporturi din Brașov și copiii și juniorii înscriși aici sunt antrenați de foști campioni sau de antrenori provenind din școala de antrenori a Clubului Sportiv Tractorul, care a dat lumii zeci de antrenori de valoare pe care îi regăsim astăzi conducând destinele sportive ale unor echipe naționale de top mondial.

Apasă pentru detalii...

ÎNSCRIE-TE LA SCRIMĂ!
CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ!

ANTRENORI INIȚIERE SCRIMĂ

  • FLORETĂ: Nona Cișmaș – 0733 935 588
  • SPADĂ: Mircea Manciuc – 0770 882 894
  • SABIE: Crețu Diana – 0748 082 733
  • SABIE: Lucian Goicea  – 0725 481 532

Viteza și adrenalina sunt ingredientele experienței unice a schiului alpin! Plăcerea de a aluneca în viteză pe pârtie este inegalabilă, iar copiii vor avea acces la un sport pe care îl vor practica cu drag o viață întreagă. Mai mult, își vor dezvolta flexibilitatea, forța, echilibrul și coordonarea prin joc și întrecere.

Tradiția schiului alpin s-a scris în mare parte în regiunea Brașovului și Văii Prahovei, numeroși sportivi de aici reprezentând România la Jocurile Olimpice, Cupe Mondiale și Europene.

Primul campionat interuniversitar a avut loc la Predeal în 1930, iar la Sinaia s-a disputat Primul Campionat Național în 1927.

Astăzi, una dintre speranțele României, Ana Caill, se antrenează la Corona Brașov sub îndrumarea lui Ioan Achiriloaie, fost schior cu performanțe foarte bune la nivel mondial.

Apasă pentru detalii...

CORONA BRAȘOV TE AȘTEAPTĂ!
VINO LA SCHI ALPIN!

ANTRENORI INIȚIERE SCHI ALPIN

Cristiana Opriș – 0723 593 005