HANDBAL

Antrenor: Anișoara MARCU

Telefon: 0764.907.209

Handbalul este un sport de echipă care se joacă cu o minge, folosindu-se numai mâinile. Meciul are loc între două echipe a 7 jucători (6 jucători de câmp și un portar) pe durata a două reprize cu pauză, durata reprizelor fiind cuprinsă în funcție de vârstă  între (20′-30′). Scopul jocului este de a marca cât mai multe goluri în poarta echipei adversare. Echipa care a marcat mai multe goluri câștigă meciul.

HOCHEI

Antrenori:
Levente ELEKES - telefon: 0744.472.615
Ana Voicu - telefon: 0730.695.499

Hocheiul pe gheață este un sport de iarnă olimpic, de echipă, care se joacă cu crose și un puc.

Termenul de hochei, cu origini medievale, este disputat de către francezi și englezi. În Bretonia, hoquet însemnau bucățile de lemn răsucite la capăt purtate de către ciobani. Similar, în Anglia, termenul de hook ar putea să fie strămoșul hocheiului de azi.

SCHI ALPIN

Antrenor: Cristiana GHIȘOI

Telefon: 0723.593.005

Schiul alpin este un sport de iarnă care constă în coborârea unor pante pe zăpadă, prin anumite puncte de trecere obligatorii, numite „porți”, cu schiuri cu legături cu călcâi fix. Schiatul a evoluat de la schiul fond, datorită dezvoltării infrastructurii echipamentelor de transport a oamenilor (teleferice) în stațiunile de munte prin acestea schiorii erau duși până în vârful celor mai înalte pante, astfel încât bucuria coborârii pantelor lungi care altădată erau prea greu de urcat se putea face de mai multe ori.

PATINAJ ARTISTIC

Antrenor: Codruța IVAN

Telefon: 0771.311.091

Patinajul artistic este un sport de iarnă care constă în executarea de elemente specifice precum sărituri, piruete ș.a. pe o suprafață acoperită de gheață. Cele 4 discipline în care se poate concura la nivel Olimpic sunt proba de individual masculin, individual feminin, perechi și dans pe gheață

PATINAJ VITEZĂ

Antrenor: Katalin KRISTO

Telefon: 0742.508.826

Patinajul-viteză este o disciplină olimpică desfăşurată pe gheaţă folosind patine. Există mai multe forme, cum ar fi patinaj-viteză pe pistă lungă, patinaj-viteză pe pistă scurtă, patinaj-viteză inline (patine cu rotilele așezate în linie) şi patinaj-viteză quad (patine cu rotilele așezate două câte două).

POLO

Antrenor: Katalin KRISTO

Telefon: 0742.508.826

Polo pe apă este un sport nautic de echipă. Este cel mai vechi sport de echipă jucat la toate edițiile Olimpiadelor sportive de vară, din 1900, de când a fost introdus ca sport olimpic. Polo pe apă se dispută între două echipe alcătuite din 7 jucători fiecare: 6 jucători de teren și un portar, pe banca de rezerve fiind încă maximum 6 jucători.

NATAȚIE

Antrenor: Katalin KRISTO

Telefon: 0742.508.826

Natația este înotul practicat ca sport.  Natația este un sport nautic și disciplină sportivă în care sportivii se întrec în mai multe probe.  Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor prin apă, de obicei fără niciun fel de asistență artificială. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu.

SCRIMĂ

Antrenor: Katalin KRISTO

Telefon: 0742.508.826

Scrima este arta de a mânui armele albe. După apariția armelor de foc și-a pierdut progresiv destinația militară, dar folosirea baionetei și practica duelului s-au menținut în Occident până la mijlocul secolului al XX-lea. La sfârșitul secolului al XIX-lea, s-a dezvoltat ca activitate de agrement. În prezent este un sport de combat în care armele folosite sunt floreta, spada și sabia. Este inclusă în programul olimpic încă de la prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne din 1896. Este și o part din disciplinele pentatlonului modern.

FOTBAL

Antrenor: Katalin KRISTO

Telefon: 0742.508.826

Fotbalul este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. La începutul secolului al XXI-lea era jucat de peste 250 de milioane de jucători în peste 200 de țări, ceea ce îl face cel mai popular sport din lume.