De la bun început, trebuie să spunem un lucru: victoria în primul meci din semifinala cu Rapid nu e o întâmplare. Laurențiu Lică, colegii săi din staff și nu în ultimul rând jucătorii au pregătit acest meci de la începutul campionatului. Desigur, n-aveau de unde să știe că vor ajunge în semifinale. N-aveau cum să prevadă așa ceva din postura de echipă nou promovată.

Însă au făcut ceea ce ținea de ei: au muncit, zi de zi, cu o atenție ieșită din comun pentru detalii. Această echipă s-a născut dintr-un amestec de ambiție, încăpățânare, dorință de perfecționare continuă și avânt pe care ți-l dă începutul. Au muncit în fiecare zi, au pregătit fiecare meci și au învățat, pe parcurs, un lucru foarte important: să nu renunțe niciodată! Să nu renunțe la nicio minge, să nu renunțe la niciun meci, să nu renunțe la cel mai simplu vis pe care îl poate avea un sportiv: să joace.

Așa au reușit să se bată, de la egal la egal, cu marile echipe ale campionatului. Așa au reușit să bată marile cluburi din România. Așa au reușit să termine turul pe primul loc, deși postura de outsideri îi împingea, în mod normal, spre cealaltă parte a clasamentului.

În toată construcția de mai sus, detaliile și respectul pentru ele au contat enorm. Antrenorul are ședințe dese cu stafful său, ascultă atent sfaturile colegilor săi. Jucătorii primesc indicații despre jocul echipei adverse în formate care arată cât de folositoare poate fi tehnologia secolului 21 atunci când e bine înțeleasă. Datele despre forma fizică, zonele preferate de atac, felul în care se apără voleibaliștii au devenit ceva obișnuit. Fiecare membru al echipei își face treaba și ceva în plus. Fiecare membru al echipei se bucură, înainte de orice, de fiecare meci.

Sigur, veți spune că atunci când câștigi, totul e bine. Însă această echipă a dovedit că știe și poate să iasă bine și dintr-o înfrângere. Și, cum spune antrenorul său principal, Laurențiu Lică, știe să se agațe de fiecare minge. De fiecare oportunitate.

Vom vedea asta, cu siguranță, și miercuri, la ora 19.30, la Brașov. Haideți să ne bucurăm de volei. Haideți să încurajăm o echipă de care suntem, deja, foarte mândri!

Haideți să trăim un vis!