Astăzi a debutat în Slovenia campionatul european de handbal feminin de tineret (U19). 

România se numără printre cele mai bune 15 țări europene calificate la acest turneu, iar Corona Brașov are trei reprezentante în lotul național.

Suntem entuziasmați și mândri că le putem vedea jucând la acest turneu final pe trei dintre cele mai talentate jucătoare ale echipei de tineret Corona Brașov:  Raisa Marin, Sara Darie și Raluca Rădoi.

România a debutat astăzi în grupa D în meciul cu Ungaria, la ora 18:00, ora României. Reamintim faptul că Ungaria este una dintre cele mai puternice echipe prezente în Slovenia, fiind campioana europeană en-titre.

Le urăm sportivelor noastre o formă maximă și o evoluție pe măsură! Ținem pumnii echipei României!

Campionatul european de tineret are loc la Celje, care s-a impus în ultimii ani drept centru pentru evenimentele din categoriile de vârstă mai tânără, după ce a găzduit același eveniment în 2017, M20 EHF EURO în 2018 și W17 EHF EURO în 2019.

Cele 15 echipe participante sunt împărțite în cele patru grupe după cum urmează:

  • Grupa A: Danemarca, Germania, Slovenia, Elveția
  • Grupa B: Suedia, Rusia, Slovacia *
  • Grupa C: Franța, Austria, Muntenegru, Croația
  • Grupa D: Ungaria, Norvegia, România, Republica Cehă

Runde preliminară are loc în perioada 8-11 iulie, după care primele două echipe din fiecare grupă vor trece la runda principală, în timp ce restul echipelor își vor continua călătoria în runda intermediară, ambele jucându-se pe 13 și 14 iulie.

Primele două echipe din fiecare grupă din runda principală vor juca în semifinale vineri, 16 iulie, la Zlatorog Arena, medalia de aur urmând să fie disputată două zile mai târziu.

* Portugalia nu participă din cauza mai multor cazuri de Covid-19 în cadrul echipei.

Meciurile vor fi transmise live pe https://ehftv.com/