Handbalistele Coronei au câştigat şi jocul cu Dunărea Brăila, jucat duminică seara, pe teren propriu, scor 28-24 (15-12) şi rămân nenvinse în acest start de sezon, în care doar trei echipe au reuşit să aibă în cont maxim de puncte, şi anume Corona, SCM Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova.

Partida a fost controlată aproape îmn totalitate de braşovence, care au reuşit cu o apărare foarte bună şi cu Daciana Hosu într-o formă excelentă, să ţină gruparea Brăilei la distanţă. Doar câteva momente de relaxare au făcut ca în repriza a doua, Dunărea să se apropie pe tabelă, însă echipa antrenată de Ion Crăciun, Marius Novanc şi Gică Anton a strâns repede rândurile şi la distanţat din nou, reuşind să îşi treacă în cont victoria cu scorul de 28-24. Pentru Corona au marcat: Tîrcă 7, Laslo 6, Buceschi 4, Chiricuţă 4, Ciuciulete 4, Bucur 3.

La finalul partidei, antrenorul Ion Crăciun a declarat că este mulţumit de felul în care a gestionat echipa meciul şi că speră să se menţină la fel şi în partidele cu Gloria Bistriţa de miercuri, precum şi în cel de sâmbătă, de pe teren propriu cu CSM Slatina. „A fost un joc pe care l-am gestionat foarte bine pe partea de final. Deşi am început mai greu, cu emoţiile startului acasă, fetele s-au mobilizat, s-au concentrat şi am reuşit să câştigăm cele trei puncte care sunt foarte preţioase pentru noi. Sunt câteva echipe în prima ligă care sunt acolo sus, şi contează foarte mul jocurile directe, astfel că ne bucurăm că am câştigat. Pentru noi urmează o perioadă foarte grea, un meci cu Bistriţa şi apoi un meci acasă cu Slatina. Bistriţa este o echipă care s-a întărit, cel puţin cu transferurile pe care le-au făcut  în această vară, dar noi mergem să ne jucăm şansa. Trebuie să ne recuperăm rapid şi să mergem să ne batem la un rezultat bun”.

Aflată la primul joc oficial în faţa publicului braşovean, coordonatorul de joc Cristina Laslo a recunoscut că a avut mari emoţii dar că a debutat exact aşa cum şi-a dorit. „Personal am avut mari emoţii, pentru că a fost primul meci acasă. Am debutat însă cu dreptul, mai bine nu se putea de atât, cu un adversar puternic, care se bate cu noi pentru primele locuri în clasament. A fost un meci echilibrat, pe care l-am condus în totalitate, de la un capăt la altul, atât în apărare, cât şi în atac. Au revenit şi ele în repriza a doua dar am menţinut scorul şi în final ne-am bucurat împreună. Dacă ne uităm la prima repriză, putea fi o victorie mai clară, dar asta este până la urmă frumuseţea în handbal: adversarul poate reveni oricând, să pună presiune pe tine, chiar dacă nu joacă acasă”.

Handbalistele Coronei vor juca miercuri, de la ora 17.00, în deplasare, cu Gloria Bistriţa, iar sâmbătă, pe teren propriu cu CSM Slatina.