Handbalistele Coronei Braşov au jucat  în acest week-end primele două partide amicale ale verii, jocuri în care, fanii prezenţi au avut ocazia să vadă pentru prima dată echipa într-un joc, în noua formulă din care fac parte acum şi Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Ivona Pavicevic si Natasha Nolevska. Deşi a semnat cu Corona, pivotul Elaine Gomes încă nu s-a alăturat echipei, ea fiind angrenată acum cu naţionala Braziliei la Jocurile Pan Americane.

Meciurile cu CSM Unirea Slobozia nu au pus mari probleme jucătoarelor Braşovului, care au câştigat cu 32-22 (17-9), respectiv 31-23 (15-9). În primul joc, Pentru Corona au marcat: Tîrcă 6, Bazaliu 6, Nolevska 5, Laslo 4, Ciuciulete 4, Bucur 4, Chiricuţă 2, Lopătaru 1 iar în cel de-al doilea meci: Tîrcă 14, Bucur 3, Laslo 3, Ciuciulete 2, Chiricuţă 2, Pavicevic 2, Pătuleanu 2, Bazaliu 1, Nolevska 1 şi Lopătaru 1.
În cele două partide, antrenorul Ion Crăciun adeclarat că a pus accentul mai mult pe apărare, urmând ca în partidele amicale care vor urma, echipa să se concentreze şi mai mult pe ofensivă.

Antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun a spus că pentru acest moment al pregătirii, se declară mulţumit de felul în care s-a mişcat echipa. „Deocamdată ne-am propus să omogenizăm grupul şi pentru început sunt mulţumit. Până am obosit am jucat bine, dar apoi am mai şi greşit, iar asta trebuie să eliminăm prin antrenamente. Le-am spus că nu mă interesează că au ratat, m-a deranjat însă că au luat multe decizii pripite care era normal că nu să se lase cu finalizare, deci trebuie să fie mai atente. În aceste jocuri am urmărit mai mult faza de apărare, unde s-au descurcat foarte bine. Mai avem de construit dar suntem pe un drum bun şi sper ca acest grup nou să aibă o altă atitudine faţă de anul trecut şi să ne placa tuturor ce facem şi ce vedem în teren. Ne aşteaptă un sezon greu, cred că sunt opt echipe de acelaşi nivel, iar noi, chiar dacă am făcut achiziţii, avem un lot tânăr de aceea trebuie să ne concentrăm la joc şi dincolo de orice să avem un sezon fără accidentări”.

Prezent la sală, preşedintele Coronei, Liviu Dragomir a spus că i-a plăcut ce a văzut în teren şi că echipa are un tonus bun. „Suntem pe drumul pe care ni l-am propus, dar nu trebuie să uităm că suntem în plină perioadă de pregătire şi desigur mai apar şi lucruri care trebuie rezolvate în joc, şi de care am mare încredere că se va ocupa întreg stafful tehnic. Avem noutăţi atât în teren cât şi pe bancă şi toate acestea dau parcă un tonus şi mai bun echipei. Personal, sunt încrezător în tot ce urmează”.

Întrebat de unde vine curajul Coronei de a forma o echipă tânără la Braşov, pe care se va miza şi în cupele europene, Liviu Dragomir a spus că totul vine din strategia clubului care începe să dea roade din ce în ce mai bune. „Este important ca transfereurile pe care le facem, în general,  să se completeze foarte frumos cu ce vrem să promovăm de la noi din centru. Chiar dacă au fost şi la noi perioade în care nu mereu am reuşit ce ne-am propus, am ştiut că dacă avem răbdare vom contrui corect, fără să sărim etape. Este un proces pe care Corona l-a început de ceva vreme şi care va continua cu promovarea jucătoarelor tinere la echipa mare. Ne dorim ca această conducere tehnică să aibă măcar vreo patru ani la dispoziţie şi împreună să punem la punct o echipă tânără, din care să facă parte şi jucătoare de la centru nostru de copii şi juniori. Avem acest curaj pentru că ştim ce avem în curte, ştim cum pot creşte cu condiţiile oferite de Municipalitate, iar toate acestea cumulat ne-au făcut să  îndrăznim să sperăm că proiectul nostru poate fi un succes. Ne încântă, desigur, că se vorbeşte în termeni laudativi despre ce se întâmplă la Braşov, însă suntem conştienţi că încă avem de lucru şi cu siguranţă o vom face. Un lucru este însă sigur, că vom oferi cadrul jucătoarelor tinere de a căpăta experienţă, încredere şi de a creşte frumos la Corona. Nu putem promova an de an multe jucătoare pentru că trebuie să rămânem la nivel înalt şi în liga naţională, dar faptul că deja avem patru junioare trecute pe lista pe care o vom la federaţie pentru noul sezon, înseamnă mult. Oricând, ele pot face pasul în viitorul sezon, în echipa mare. Depinde numai de ele. Eu am mare încredere că vor reuşi, pentru că dincolo de antrenamentele de la senioare, ele au antrenori buni şi la echipele de junioare”, a spus Liviu Dragomir.