Echipa de handbal Corona Braşov a câştigat cu 34-27 (19-12) meciul cu Universitatea Cluj, disputat duminiocă seraa, la Braşov.  Pentru Corona au marcat: Neagu 9g, Chiricuta 4, Tirca 4, Tiron 4, Dmitrovic 4, Lopataru 3, Patuleanu 2, Vetkova 2, Bucur 1, Agrigoroaei 1. Partida a fost controlată în permanenţă de braşovence, care în ciuda faptului că aveau trei absenţe importante din lot, şi anume Georgiana Ciuciulete, Laura Chiper şi eliza Buceschi, a reuşit să facă un joc ce a oferit şi spectacol. Cu Andreea Chiricuţă folosită coordonator de joc dar şi cu Marinela Neagu, principala marcatoare, Corona şi-a permis să ruleze întreg lotul şi să şi obţină o victorie extrem d eimportantă pentru moral.

Marilena Neagu, principala marcatoare a Coronei în meciul cu Universitatea Cluj a declarat că este bucuroasă că a fost principala marcatoare, dar a subliniat că nu ar fi reuşit acest lucru fără ajutorul echipei. „Ne pare bine că am câştigat, pentru că ne dorim ca de la meci la meci să progresăm. Ne aşteaptă un retur foarte greu dar sperăm să fie din ce în ce mai bine şi să vină şi victoriile. E drept că am făcut un meci bun, dar şi echipa m-a ajutat să dau atâtea goluri. Oricum, nu coontează cine marchează, important e să iasă bine şi să câştige echipa”.

Andreea Chiricuţă, jucătoare care a fost folosită pe postul de coordonator de joc, a spus că este un vios devenit realitate. „Venim după o perioadă destul de neagră, cu multe înfrângeri la rând, dar mă bucur că am reuşit să câştigăm, în ciuda faptul că avem foarte multe accidentate în lot. E o victorie frumoasă şi o victorie de moral în primul rând. Faptul că am jucat centru este un vis devenit realitate, mi-am dorit mereu să joc centru şi chiar mă bucur că am putut să ajut echipa. Voi juca acolo unde are nevoie de mine antrenorul”.

Antrenorul Ion Crăciun a spus la rândul lui că victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obţinută în condiţiile în care din lotul Coronei au lipsit căpitanul de echipă, Georgiana Ciuciulete,  Eliza Buceschi şi Laura Chiper, toate accidentate, iar în teren au fost două jucătoare nerefăcute. „E o victorie muncită, având în vedere că am avut absenţe iar în teren au fost şi jucătoare într-o mână, şi anume Sorina Tîrcă, dar şi într-un picior, cum a jucat Katya Vetkova. Pentru noi jocul acesta a fost mai mult de moral pentru că am demonstrat că putem chiar şi aşa şchiopi cum suntem acum. Este important să revenim acolo unde merităm să fim. Îmi pare rău că nu am reuşit să facem mai multe puncte în clasament şi din jocurile cu Baia Mare şi Zalău, dar credeţi-mă, cel puţin la Zalău dacă jucam zece zile, tot nu aveam nici o şansă, asta e realitatea şi trebuie să o spunem”.

Tehnicianul a mai spus că speră ca în ciuda zvonurile care dau ca şi plecate jucătoare importante de la Corona, la Braşov să rămână cât mai multe pentru că Braşovul poate face performanţă prin continuitate. „Aşa cum de la noi poate vor să plece jucătoare, şi de la alte echipe vor jucătoarele să vină la noi. Din vară piaţa este liberă, fiecate decide ce va face, important este ca fetele să fie profesioniste şi să îşi facă treaba cum trebuie până la capăt. Nu ştiu dacă vor găsi mai bine decât la Braşov, credeţi-mă. Eu mai mai fost şi la alte echipe şi vă spun din experienţă că nu vor găsi ce este la Braşov. Omul este însă dator să încerce, pentru că până nu încearcă el nu se convinge. Eu mi-aş dori să se întâmple altceva, să capete încredere că la echipa asta se poate face performanţă şi să rămână aici cât mai multe fete pentru că este importantă şi continuitatea în obţinerea performanţei”.